Quadkopter blog

2015.nov.29.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Reptetés az ellenséges vonalak mögött - Napló bejegyzés IV.

hajogyari-sziget.jpg

Kiszakadtam jól megszokott közegemből és az első kerületi Tabán helyett a Hajógyári szigetre látogattam el, Marciart kolléga meghívására. A repertoár, amivel felfegyvereztük magunkat, az alábbiak voltak:

- MJX X600
- Quantum Nova (alias Cheerson CX-20)
- F330-as vázra épített egyedi "racer"
- Eachine H8 mini, hogy a kiscsoportosok is lássák, ahogy a nagyok repülnek :D

Tovább

ÁFA vagy nem ÁFA - az elkerülhetetlen elkerülése

szerviz-afa-visszaigenyles.jpg

FRISSÍTVE: 2016.01.03

Az egyik legtöbbet feltett kérdés fórumokon az, hogy vajon hogyan lehet "megúszni" az ÁFA fizetését, illetve hogy az ÁFA elkerülésére milyen módok kínálkoznak. Előre leszögezném, hogy senkit nem akarok bíztatni ÁFA csalásra vagy ügyeskedésre, pusztán arra akarok rávilágítani, hogy bizonyos esetekben akár belföldről is érdemesebb megvenni egy sokmotoros gépet, a fenti ok miatt. A dolgot nem akarom túllihegni, egyszerű matematikával szépen ki fogjuk számolni, hogy mit, honnan éri meg behozni, az esetek többségében.

Tovább

A háborús veterán - Napló bejegyzés III.

szel2.jpg

Esik a hó, hideg van és fúj a szél. Erre keltem ma, gondolkodtam, hogy mi legyen, ma törjem-e össze újra az MJX X600-at vagy majd holnap a Hajógyári szigeten:D A 45 kilométer azért 45 kilométer és már a 20 km is sok volt neki, ráadásul egy dombról reptettem eddig, szóval a mai kimenetelnek kicsit orosz rulett feelingje van:D

Tovább
Címkék: drone, drón, Napló, MJX X600

Mekkora az MJX X600 motorja - Napló bejegyzés II.

motor.png

Azon gondolkodtam reggel, hogy ha már úgy is szét kell szedni az MJX X600 karját a törés miatt, mi lenne ha megmérném a tartalék motort méretre, mert nagyon gyanús, hogy a Hubsan motorja ugyan akkora, vagyis 8x20-as. Ezeket a motorokat azért hívják 820-asnak, mert 8 mm szélesek és 20 mm magasak, mily meglepő :D

Tovább
Címkék: drone, drón, Napló, MJX X600

MJX X600 teszt - Battlercruiser Operational

battlecruiser_sc1_cineinauguration1.jpgAmikor leraktam a szobában az Eachine, a Hubsan és a JJRC mellé brutálisan nagynak tűnt. A tömege szabályosan elnyomta a másik hármat, mint amikor Góliát összecsap Dáviddal. Egyből a Starcraft I Battlecruiser-je jutott eszembe a híres mondattal, amint kirepült a gyárból:"Battlecruiser operational". Ha felrakjuk a propeller védőket rájövünk, hogy ez a hexakopter NAGY, 45 centi, emiatt a mérete beltérben teljesen alkalmatlanná teszi a repülésre, amit nálunk egy lefejezett virág és egy asztalról levert mécses bizonyított. De mielőtt előre "repülnénk", nézzük meg a dobozt, amiben kaptuk legújabb játékszerünket. Az MJX X600 gyártói végre nem a bullshit generátort vették elő a mértéktelen rizspálinka fogyasztás után, hanem csináltak nekünk egy informatív dobozt, amin rajta vannak a távirányító funkciói, így elő se vettem a gépkönyvet, kifejezetten praktikus (amit később megbántam, lásd lejjebb).

Tovább

Bangood kuponok újratöltve

logo_banggood.png

Bang Good kuponok újratöltve, gondolom tudjátok, hogy mindenféle, számunkra jeles "ünnepek" következnek hamarosan, ami az árak erőteljes csökkenését fogják hozni. A nevezetes dátumok, amiket nem szabad elfelejteni:

  • BLACK FRIDAY NOVEMBER 27-29 PÉNTEK-VASÁRNAP
  • CYBER MONDAY NOVEMBER 30. HÉTFŐ
  • KARÁCSONYI VÁSÁR, GYAKORLATILAG MOSTANTÓL DECEMBER 25-ÉIG

Ennek jegyében, a hajtás után újabb Bang Good kuponokat találhattok:

Tovább

Blitzwolf 40 W töltő teszt

csdazx5uaaee-_6.pngVégre megérkezett a Blitwolf 40W-s töltője, leánykori nevén BlitzWolf 40W Smart 5-Port High Speed desktop USB charger, köszönjük Emese. A lényeg azért kiderül a névből, 40W, vagyis 5V*8A leadására képes, amit ha átfordítunk "kopternyelvre" 8000mA-t jelent, ami azért elég bika. A másik, hogy az oldalán 5db  USB portot helyeztek el, ezért 5 eszköz egyidejű rádugása és töltése lehetséges (kivéve ha pl. ha egy olyan akkumulátor töltőt dugunk rá, ami továbbosztja a portot). Az eszköz egy portján 2.4A-t tud leadni, ami igen szép teljesítmény, ha összehasonlítjuk a gyári telefontöltőkkel, de akár említhetném az 1S akkumulátorokhoz adott USB kábelt is, ami a notebookokról szereti magát feltölteni. De ne rohanjunk előre, nézzük, mit is ad nekünk a gyártó.

Tovább
süti beállítások módosítása