Quadkopter blog

2016.jan.31.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 5. hét

ebf88d8aa8878a3376f8822ab781b451.jpgTudom, későn tettem ki, már majdnem hétfő. Persze cselesen várhattam volna egy hetet, de nem kell aggódni, más, fontosabb cikkek miatt csúsztam meg, illetve repülés és tesztelés miatt. Szóval szerintem vállalható kompromisszum azért cserébe, hogy a héten olyan cikkek érkeznek mint: Xiaomi Mi power bank teszt, Skyrc Imax B6 töltő teszt, Emax Nighthawk 280 pro száraz teszt. Szerintem érdemes volt egy picit tovább várni, ráadásul egészen érdekes gépeket hoztam nektek.

Tovább

MEGÁLL A SZÁLLÍTÁS KÍNÁBAN 02.07 és 02.13 között

491485566.jpg2016.02.07 és 2016.02.13 között beköszönt a kínai holdújév, ez egyben azt is jelenti, hogy bezárnak a boltok, leáll a kínai posta, nem lesznek tengeren túli szállítások, a webshopok pedig nem dolgozzák fel a beérkező rendeléseket. Emiatt nagyon megnő majd a feldolgozás ideje, ezért célszerű e hét előtt rendelni és azt is számoljuk rá, hogy hajóra kell kerülnie az árunak ahhoz, hogy az elinduljon Európa felé, tehát ezt is kalkuláljátok bele. 

Arról nincsen hír, hogy vajon az EU raktárak is leállnak-e, gyanítom, igen, mivel a feldolgozó rendszer valószínűleg közös. Ettől még tartsuk észben, hogy ha ready to process állapotban marad a termék, akkor az emiatt lesz.

Nagyméretű, kamerás multikopter projekt VI-I. - Walkera QR X350 PRO

walkera_350_pro.jpgFRISSÍTVE: 2016.03.07: további résszel bővítve

A címből látható, hogy ez nem a szokásos 2 in 1 cikk lesz, mivel a Walkera céghez "szervesen" hozzá tartozik a Devotize projekt, még akkor is ha hivatalosan semmi közük egymáshoz. Ezért a cikket két felé bontottam, mivel nem akarok egy Háború és Béke hosszúságú bejegyzést kitenni és már önmagában a Walkera QR X350-ről szóló leírás is olyan hosszú, hogy simán két részre lehetne bontani. Vagyis lesz egy Walkera I. cikk, egy Walkera II. cikk és külön egy cikk a devotize projektről, ami nem lesz része a  "Nagyméretű, kamerás multikopter Projekt" sorozatnak. Következzen most a Walkera QR X350 quadkopter áttekintése.

Tovább

Milyen drónt válasszunk 10.000 Ft-ig

1757.jpgA minimál kategória a multikopterek világában, ez az összeg nagyjából 35 dollárt jelent, ebben kell gondolkodnunk. Ez az összeg az, amit ki fogunk fizetni vagyis egy kis mozgásteret hagynak nekünk a kuponok, de ha ügyesek vagyunk, akkor 15%-kal biztosan csökkenthetjük az árat, pl. a Banggoodon pontokkal. Vagyis ez azt jelenti, hogy 11.500 Ft-unk van, ez nagyjából 40 dollárt jelent. Nézzük, mit lehet ezért az árért kapni.

Tovább

Az a videó, ami miatt elkezdtem foglalkozni a multirotoros gépekkel

new-beginnings.jpgNem szoktam önállóan kiposztolni videókat. Ennek az oka az, hogy nagyon sok blogon láttam azt, hogy elsődlegesen a bejegyzés szám emelése miatt kidobálnak videókat, hogy legyen tartalom, így a "blog is megy és olvasó is van" de igazából nem kell sok energiát beleölni az egészbe. Én ezzel nem értek egyet, a blog sem ilyen és nem is tervezem, hogy a közeljövőben ilyen posztszám növelő trükköket fogunk alkalmazni. A videók önmagukban sosem jók, mindig kell, hogy kapcsolódjanak valamihez, mert akkor nyernek értelmet. Ennek ellenére most még is kivételt tettem, ha lapoztok, megtudjátok miért.

Tovább

Mennyit kamuznak az akkumulátorgyártók - 1S akkumulátorok

firat-arapoglu-at-lkunst-kamu-public-9_10_2010_w900.jpg

Szerintem mindenki tapasztalta már azt a jelenséget, hogy a várt repülési idő helyett mást kap a valóságban, mint amit a gyártó megad. Mi több, a feltöltési idő sem annyi szokott lenni, mint a gyári leírás szerint. A kérdés az, hogy e mögött szándékos csalás áll, vagy a körülmények miatt térnek-e el ezek az értékek. Éppen ezért elkezdtem tesztelni a különböző akkumulátoraimat, hogy vajon mekkora az eltérés a várthoz képest. Azt az esetet vettem alapul, hogy az emberek nem rendelkeznek minőségi, direkt Lipo akkumulátor töltésére kitalált töltőkkel (ami szerintem teljesen jogos, hiszen egy Skyrc Imax B6 töltő és a hozzá tartozó tápegység 12.000 Ft, nagyjából ennyit költ egy átlagos kopter vásárló egy gépre), ezért a hagyományos USB-s megoldást használtam. Ami viszont valószínűsíthető, hogy otthon azért található valamilyen 220 to USB töltő, hiszen ilyet a telefonokhoz is adnak, ezért én a szoksásos Blitzwolf 40W töltőmet használtam erre a célra, kiegészítve a már jól ismert Keweisi áram és feszültség mérővel.

Tovább
süti beállítások módosítása