Quadkopter blog

2016.nov.06.
Írta: Jackal_ 5 komment

Vásár Vasárnap - érdekes, új termékek a netről 44. hét

cover121s.jpgÚjabb hétvége, újabb mókázás, 4 ágú propellerekkel, versenymotorcsaláddal, torzításmentes kamerával és egy hatalmas, 750 mm-es drónnal. Ezt fújta mára össze a szél, hiszen itt van az ősz újra, nem csak a hideg jött meg, hanem az e heti újdonságok is. Az árak pedig zuhanórepülésbe kezdtek és már nem is kell sokat aludnunk, hogy eljöjjön  a November 11-e, ami a Singles Day. Az akciók folyamatosak, kövesük együtt és vegyük meg amit érdemesnek tartunk.

Tovább
Címkék: drone, vv, drón, VV

Arduino alapú motor mérő - csináld magad, ha szolgád nincsen

adjoy-bmcc-mft_1_2015-08-23_1905_c0001_000059_cleanedup_40.jpgA dróntervezésnek van egy olyan varázsa, hogy az ember sosem tudhatja, hogy amit épít, az igazán jó lesz-e. Még ha az optimális esetet vesszük is, akkor is lehetnek buktatók olyan helyeken, ahol nem is várjuk: nem valós paraméterek, túlbecsült alkatrészek és persze az építő is hibázhat, hiszen mi sem vagyunk tökéletesek. Ezt két módon tudjuk kiküszöbölni, az egyik hogy veszünk egy gyári gépet, reméljük, hogy jól be is van állítva és örülünk, mint majom a farkának. Verzió 2: mi építjük meg azokat a berendezéseket, amelyekkel mérni tudunk műszaki paramétereket. Ma az utóbbit fogjuk tenni, kisebb-nagyobb eredményekkel.

Tovább

Flysky FS-i6 távirányító -okosságok

ecd13478135653a2de9d1493cdd80878_image_750x421_1_1.jpgA Flysky Fs-i6 távirányító cikkből kimaradt a mélyebb átnézése az eszköznek. Ennek oka az, hogy túlontúl hosszúra nyújtottam volna a cikket, illetve bizonyos dolgokat nem lehet személetesen elmagyarázni videóblog nélkül. Ez utóbbi elkészítése viszont igen fáradtságos munka még olyan egyszerű keretek között is, mint ahogy én csinálom, ezért ez váratott magára, eddig.

Tovább

Genspow Tattu akkumulátorok - az erő veled van

tattu.jpg

FRISSÍTVE: 2016.11.02 - motorok emelési paramétereivel

Volt szerencsém nagyon akciósan hozzájutni néhány Gens Ace Tattu akkumulátorhoz, ennek árazási és postai anomáliai okai is voltak. Nem is ez a lényeges, hanem hogy felvettem a céggel a kapcsolatot és meglehetősen korrekt bandának tűnnek, nem mellékesen az akkugyártásban ők az egyik csúcsgyártó és mint ilyen nyilvánvalóan kíváncsian vártam, hogy mit tudnak a termékeik. 3 különböző akkumulátorhoz volt szerencsém, az 1550mAh 3S, az 1550mAh 4S és az 1300mAh 4S-hez, erről lesz ma szó.

Tovább

1 éves lett a blog - hip, hip, hurrá

happy-birthday-images-hd-free-download.jpgEzt is megéltük, 1 éves lett a blog. Ha visszatekintek arra, hogy hogyan is indult ez az egész 365 nappal ezelőtt, nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül bárkit is érdekelni fog a blog, hogy egyáltalán egy évig fogja húzni, sőt azt sem, hogy ennyi idő alatt a legnagyobb ilyen témájú oldallá növi ki magát. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak az olvasóknak vagyis nektek, ezúton köszönöm a támogatást. Alant jöjjön az elmúlt 1 év számokban és színekben, illetve kicsit beszélgetünk arról, hogy mi várható a következő 365 napot felölelő időszakban.

Tovább
süti beállítások módosítása