Quadkopter blog

2016.feb.14.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 7. hét

66377-have-a-sunny-sunday.gifElőször is kaptok, egy pusztítóan szörnyűséges gifet, hátha elűzi a rossz időt (igen, megint esik), illetve néhány érdekes gépet. Mivel nomen est omem (vásár vasárnap), én is vettem ma egy gépet, de legyen meglepi, mi az. A mai delikvensek között van két széles réteget érintő modell, még pedig a Syma ez évi low-budget modelljei kerültek felfrissítésre. A harmadik gép tulajdonképpen kilóg egy kicsit a másik kettő (6-7?) gép közül, hiszen a mostani racer irányultságomat tükrözi, ami nem csak pusztán egy gép, hanem maga egy cég is. De most őszintén, nem jó név az hogy Miniquadbros?:D Már ezért megérte betenni a blogra, azt pedig mondanom sem kell, hogy minőségi cuccokat állítanak elő.

Tovább

FPV for dummies I. - FPV alapok: A KAMERA

fpv_titleimage.jpgVégre aktualitását nyerte az FPV, mivel megvettem az Emax Nighthawkot, ami tartalmazza a komplett sort (kivéve a végmegjelenítő berendezést), ezért most belecsapunk a lecsóba. Rengetegen kérdeztek az FPV-vel kapcsolatban, hogyan működik, milyet vegyenek stb. de ez egy meglehetősen bonyolult téma, tehát várható néhány cikk, pont úgy ahogy azt a távirányítók kapcsán is tettük, szóval mindenki sorozatra készüljön. Let's get it to rumble.

Tovább

CES 2016 – Drónos újdonságok II.

56582a83624d2-logo-ces-las-vegas_png.jpegMost hogy az első részben kilőttük a nagy gyártókat, nézzünk körül az ismeretlenebbek között, mert van egy két igazán érdekes gép, amelyet számomra kevésbé ismert, ámbátor igen ambiciózus gyártók állítottak elő. Ami meglepő, hogy az ember ezeket a kevésbé neves gyártókat a low-budget szegmensben várja, Nying-nyang névvel (pl. Xing-Ling az angolszász kultúrkörben kb. kiejthetetlen nem?), de ugye ők nem mennek a CES-re, szóval most nem róluk lesz szó.

Tovább

CES 2016 - új drónok bemutatása I. rész

ces-h1-1.jpgA CES a Consumer Electronic Show rövidítése, de akár hívhatnánk kis túlzással "kütyű shownak" is, hiszen rengeteg kiállító képviselteti magát az elektronikai ipar szereplői közül. Ami számunkra érdekes a CES-el kapcsolatban, hogy az első 1967-es show óta folyamatosan bővül a repertoár és ma már többek között egyes drón gyártók is itt mutatják be az új modelljeiket (na és persze van egy csomó amelyik nem, hiszen évente egyre több drón rendezvényt tartanak). 

Tovább

Real Drone Simulator - egy magyar fejlesztésű Drón szimulátor

slide_3_v1.jpgValamelyik nap ráakadtam egy újabb szimulátorra és eleinte azt gondoltam, hogy megint valamilyen merevszárnyú gépeket és helikoptereket modellező programról van szó. Akkor kezdtem el belelkesedni, amikor megláttam, hogy a program mögött magyar fejlesztőgárda áll, ezért letöltöttem a programot, hogy megnézzem, pontosan miről is van szó. Ekkor derült ki, hogy ez tényleg egy igazi drón szimulátor (vagy mondjuk inkább azt, hogy multirotor szimulátor), vagyis a fő csapásirány a drónok, így a történetnek ők a főszereplői, nem pedig csak egy mellékszál, amit általában kapni szoktunk a szimulátoros programokban.

Tovább

Nighthawk pótlék kell - Építési napló 0. nap

517560731.jpg

FRISSÍTVE: 2016.06.10

Kell egy gyakorló racer, amit törhetek. Drága a Nighthawk, rossz az idő és nem vennék még egyet, ha nem muszáj. A másik dolog meg, hogy begyűrűzött az agyamba, hogy építenem kell egy gépet saját kezűleg. Így fogok férfivé válni, már ami a racerek világát illeti. Át kell esnem a szűzkeresztségen, fel kell hogy kenjem magamat a saját véremmel, amely abból a sebből kell hogy szivárogjon, amit egy karbonváz éle vágott el. Át kell esnem a felavató szertartáson, ehhez viszont alkatrészek kellenek. Mivel törni fog olcsó legyen, nem kell hogy nagyon erős legyen, de azért ne egy haldokló víziló vergődését adja elő a levegőben. Szóval kell egy lista, alkatrészekkel...

Tovább

Milyen hibákat ne kövessél el kezdőként

sucks.jpg

Bár még én is teljesen kezdőnek érzem magamat, valamelyik nap eszembe jutott, hogy mennyi mindenen átestem már, amit most máshogy csinálnék, mint amikor elkezdtem (pl. ne kezdj blogot, mert felemészti az életed, csak viccelek :D). Én is egy csomó tipikus hibát elkövettem az elmúlt hónapokban, amik talán szolgálnak némi tanulsággal azok számára, akik most kezdik el ezt a hobbit. Azt is hozzá kell tennem, hogy egy csomó hibát pont azért nem követtem el, mert elolvastam az olyan írásokat, mint ez is. Azt persze mindenkinek szíve-joga eldönteni, mennyire akar szívni valamivel és tudom, hogy van aki igényli az ilyen jellegű szenvedést ahhoz, hogy elfogadja, hogy bizonyos dolgokat tényleg nem lehet máshogy csinálni.

Tovább
Címkék: drone, drón, Cikkek
süti beállítások módosítása