Quadkopter blog

2016.jan.10.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 2. hét

saturday-036.jpgMa az épített racerekről lesz szó, így konvergálva a szombaton? (olyan lesz a blog, mint a Totalcar Égéstér című műsora, mindig időhurokba kerülök, hogy melyik cikknek melyik napon kell kikerülnie és melyik nap írtam:D) megjelent "Olcsó racer projekt - építsem vagy megvegyem ?" című cikkhez. Van néhány érdekes példány, már csak a méret okán is, lássuk, mi a második heti felhozatal.

Tovább
Címkék: racer, drone, vv, drón, Scorpion, DYS, FPV, LISAM

2016-os kuponok - Banggood, Tiny Deal

coupons_icon_03.jpgFRISSÍTVE: 2016.01.09

Itt vannak az új évi kuponok, csak annyit kell tennetek, hogy rányomtok a linkre, vesztek valamit, majd fizetéskor begépelitek a redeem coupons mezőbe és megkapjátok a kedvezményt. Ha valami nem működik, írjatok a post alá, vagy a mindenamirepul@gmail.com email címre. Nagyon sok a link, képtelen voltam mindet átnézni, ezért ha valami nem megy vagy rossz helyre mutat, akkor is szóljatok.

Tovább

Repülési szentháromság - motor, akku, propeller

turnigy.jpgAhogy azt már biztosan láttátok más cikkek kapcsán, elkezdtem gondolkodni egy racer projekten, első körben csak egy RTF verzió megvételén. Azért, hogy ne kövessem el azt a hibát, amit minden kezdő elkövet (ahogy egyébként én is), hogy nem vesz megfelelő mennyiségű és milyenségű alkatrészt a megrendelt géphez, elkezdtem nézegetni, hogy a leendő Eachine EC250 raceremhez milyen fogyó eszközöket kell majd felhalmoznom. Gondoltam, az alábbiak biztosan kelleni fognak:

Tovább

Keweisi USB power detector - Ezeöccáé jó lesz

rmt-v20-2_crop.jpgA termék teljes neve KEWEISI 3V-9V 0-3A USB Charger Power Detector Battery Capacity Tester VoltageCurrent Meter, oh máj gád, ki találta ezt ki? Kicsit úgy hangzik, mint ha NAGYON azt akarnánk sugallni, hogy itt valami nagy dologról van szó, de nem, ez egy 1500 Ft-ot érő kéklő árammérő (hehe). Amiért ez a cikk most Marciart vadászterületére a mélyvíz rovatba kerül, annak az oka az, hogy egy ilyen eszközről nehéz lenne két oldalt írni, ezért nem nevezném cikknek. Ami viszont fontos, hogy remekül lehet vele mérni áramerősséget, feszültséget töltöttséget és időt. Na de ennek mi köze a multikopterekhez? Nos, csak annyi, hogy mindig is problémát jelentett számomra az, hogy hogyan lehetne megmérni azt, hogy egy töltő mennyi idő alatt tölti fel az akkumulátorokat (ami közben megoldódott mert megjött az Imax B6-om). Lehet meredten bámulni 2 órán keresztül a gyári töltőket, lehet sacc per kb. tippelni, lehet stopperezni és a végén egyre sűrűbben nézegetni, de egyik módszerrel sem lehet pontosan megmondani, hogy mennyi is az annyi. Erre kiválóan alkalmas a fenti kis műszer.

Tovább

Árak újra töltve - 2016 első negyedév

price-tag-01_2.jpgFRISSÍTVE: 2016.01.08

Gyorsan összesítettem a 2016 év eleji árakat a legnépszerűbb modellekről. Ahol az árak egyeztek (1 dollár eltérés) ott a Gear Besttel szemben a Banggoodot részesítettem előnyben, mer megbízhatóbb. Az látható, hogy az árak magasan vannak, de hát jelenleg nincs más. 

Aki hiányol egy népszerű modellt, az dobjon egy levelet a mindenamirepul@gmail.com email címre és beillesztjük a táblázatba. Ha látok árváltozást, fogom frissíteni a táblázatot.

Tovább

Olcsó racer projekt - építsem vagy megvegyem ?

post-buildbuy.jpg

Ez egy teljesen szakmaiatlan eszmefuttatás, még csak nem is cikk, inkább gondolatébresztő. Arra alapozom, amit netről össze tudtam vadászni, nincs tényleges, kézzel fogható tapasztalatom, ahogy annak sem aki először csinál ilyet. Aki konkrétabb információra vágyik az alkatrészekkel és az építéssel kapcsolatban, annak vagy várnia kell vagy ajánlom az egyik "konkurens", de nagyon színvonalas blogot a bzsolt.blog.hu-t (aminek a címe a közeljövőben zsoleszfpv.blog.hu-ra  változik). A dilemma a címben található. Akkor szokott ez bekövetkezni, amikor valaki szeretne kilépni a játék szintű (toy grade) multirotoros gépek világából és közeledne a hobby szintű (hobby grade) kategóriához, de nem tudja, mit és hogyan tegyen pontosan. Kéne valami jó gép, de nem értek az építéshez, most mit csináljak? Először biztosan azt fogom tenni, hogy felírom a pro-contra érveket, hátha ez tisztítja a képet, nézzük, mi szól mellette és ellene.

Tovább

Gyors hír a kereséshez

fast_news.jpg

Betettem egy gyorshírt a jobb oldali menüben található kereső funkció miatt. Mint már több helyen említettem, a motor keresője elég pocsék és a tartalom már elég sok, hogy bonyolult legyen benne keresni. Ezért hogy ezt feloldjuk, tettem be plusz egy funkció dobozt, Keresés segítő néven. Bár szerintem az elnevezések beszédesek, de akinek nem lenne egyértelmű, annak kifejtem az alábbi menüpontok funkcióját:

  • Bejegyzések tematikus sorrendben : itt témák szerint rendezve találjátok a cikkeket direkt linkeken, így nem kell lapozgatni. Nem tartalmazza a lejárt híreket (pl. kupon akciók, ünnepekhez kapcsolódó akciók, stb.)
  • Bejegyzések időrendi sorrendben : Időrendben az összes bejegyzés a hírek és a lejárt akciók is.
  • GY.Í.K. : más néven FAQ, vagy Gyakran Ismételt Kérdések. Ha valamilyen kérdést hiányoltok, írjátok a cikk alá a komment mezőbe és kiegészítjük a listát. Lehetőleg értelmeseket írjatok, ne olyanokat, hogy mi az élet értelme.
  • Toplista : a legolvasottabb cikkek listája, hogy lássátok, mások mire voltak kíváncsiak, ez azért jelentősen szűkíti a tartalmat és egyszerűsíti a keresést.

Természetesen a menüpontok tartalma nem on-line módon frissül, hanem amikor eszembe jut (kb. hetente), de fel fogom tüntetni pirossal a cikkek elején a frissítéseket.

Toplista - a legolvasottabb cikkek listája

best-of-the-best-2013-readers-choice-awards-saratogian-augies-family-style-italian-restaurant2.png

FRISSÍTVE: 2016.01.21

Csináltam egy toplistát (sajnos csak manuális, nem automatikus), újabb funkciót nyújtva a keresésre. Az alábbi listában a blog legolvasottabb bejegyzéseit láthatjátok. Nagyjából hetente fogom frissíteni, tehát nem kell nagyon up to datenek venni, de azért arra jó, hogy láthatjátok, másokat mi érdekel.

Tovább

Indexált cikkek időrendben - hogy könnyebb legyen keresni

search.jpg

FRISSÍTVE: 2017.12.25

Ez egy index bejegyzés, lényege hogy könnyebben megtaláljátok a régebbi cikkeket, híreket és ne kelljen 40 oldal visszalapozni. Az bejegyzések IDŐRENDI sorrendben vannak felsorolva, míg egy másik bejegyzésben tematikus sorrendben lesznek. Remélem hogy ez segítség és nem kell annyit szenvedni a blogmotorban található keresővel, ami valljuk be, elég gyengus. 

Betettem a cikkek teljes címét, így ha nyomtok egy CTRL+F-et és beírtok egy szót vagy szórészletet, akkor is oda fog ugrani a böngésző, ez talán egy fokkal könnyebbé teszi a keresést. Mivel a blogmotor nem képes egy bizonyos tartalomnál hosszabbat lekezelni, ezért 2017.01.01-gyel eldobtam a régi indexálásokat, viszont a lenti tematikus keresőben megtalálhatóak a cikkek.

A tematikusan rendezett listát ITT érhetitek el.

Tovább

Rc távirányító alapok - jelmoduláció fejlődése

Kezdetben vala az ősrobbanás, közvetlenül utána az AM korszak. Ez olyan régen volt, hogy az emberek még fura hajat hordtak és trapéznadrágot viseltek, szóval már senki sem tudja mikor, de biztosan az FM korszak előtt, ami a 80-as évek elején tört be a modellezés világába. Ezeket hívjuk úgynevezett keskeny sávú jelmodulációnak (narrow band modulation method). Na de mi a jó eget jelent az AM? Röviden, egy hullámnak alapvetően két jellemzője van, a kitérése, ez az amplitúdó és ismétlődése, ez a frekvencia (ebből jön az FM, ami frequency modulation-t jelent). Az amplitúdó határozza meg, hogy a középállapothoz képest mennyire tér ki a jel. Ez a jelhullám egy vivő hullámon ül (carrier signal), az információt pedig a vivő hullámhoz tartozó hullám amplitúdó(jelszint) változásából származtatjuk. Az információ mindig egy adott frekvencián kerül leadásra,erre a legegyszerűbb példa az, amikor a rádión a megfelelő gombokat tekergetve ráhangoljuk a rádiót egy adott frekvenciára, ahol bejön az adás (pl. Petőfi Rádió Budapesten 94,8 MHZ). the-60-s-photos-the-60s-24193000-640-411.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása