Quadkopter blog

2016.sze.11.
Írta: Jackal_ 4 komment

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 36. hét

downside-of-decorating-too-early.pngJön a Karácsony, ami egy kissé furán hangzik, így szeptember közepén, de fel kell vezetni az év utolsó negyed évét, hogy a fogyasztási boom tarolni tudjon a keresztény kultúrkör legszentebb ünnepén. Ezért már most elkezdtek özönleni az új modellek, amelyek próbálnak egymásra licitálni, erősítve a versenyt, ami nekünk jó, mert egyrészt árlehajtó hatása van, másrészt a választék is bővül, vagyis csak úgy dúskálni fogunk a gépekben. A mai felhozatal elég vegyesfelvágottra sikerült, van itt kamera platform, mini racer, olcsó brushless gép, előzőek fejlesztett verziója, pocket drón, egy igazi quadkopteres terülj-terülj asztalkám.

Tovább

Gearbest JJRC akció

jjrc.JPG

Most hogy véget ért a nagy Banggood akció, más vizekre kell eveznünk. A Geabest sem akar kimaradni a mókából és bár egy kicsit későn teszem ki a posztot, azért szerencsére még van mit keresnie. Nagy JJRC akciót indított a Gearbest, az összes általuk gyártott gép akciós (és a legtöbbjük Free Shippinget is kapott). Aki esetleg nem tudná, hogy milyen említésre méltó modelljei vannak a gyártónak, az lapozza fel a blogon is publikált cikkek - JJRC H26, JJRC H20, JJRC 11D stb. valamelyikét vagy akár az összeset. A JJRC ráadásul kooperál az Emax motorgyártóval is, ezért átcímkézett Emax versenygépeket is lehet kapni jóárasítva (értsd: Emax minőség, JJRC áron). Lapozás után láthatóak a gépek, amikből még van raktáron és esetleg megérnek egy pillantást.

Tovább
Címkék: drone, drón, Hírek, Hirek, JJRC

Jövőbe mutató megoldások I. - Flytrex Sky, a "telefondrón"

flytrex-sky-drone.jpgEz egy hosszabb, kifejezetten az érdekes drónokra koncentráló sorozat első része. Jellemzően a blogon inkább a jelennel foglalkozom, most is kapható modelleket tesztelek, építgetek, kísérletezek mindenféle számotokra is elérhető alkatrészekkel. Fontos azonban tudni azt, hogy hova tart az egész drón ipar, mik azok a trendek és tendenciák, amelyek meghatározzák majd a közeljövőt. Azért, hogy felkeltsem az érdeklődést, a mai napra hoztam egy nagyon érdekes repülő járművet, amelynek a hatótávolságát kizárólag az akkumulátorok kapacitása határozza meg (legalábbis a gyártó szerint). Érdekesen hangzik ugye? Mert az is, erről fogunk most kicsit elmélkedni.

Tovább

Banggood 10. születésnapi akciók, Szeptember 8 és 9

anniv.PNGNem ragoznám túl a dolgot, a mai és a holnapi napra jelentős akciókat tett közzé a Banggood, köszönhetően a 10. születésnapnak. Kigyűjtöttem nektek néhány terméket, aminek az ára szerintem most vállalható (sőt, van ami kifejezetten olcsó), ezeket érdemes átnézni, mert valószínűleg a következő nagyobb ünnepig (November 1= halottak napja, November 11 = szinglik napja) nem lesznek ilyen akciók az oldalon.

Folyamatosan bővül, ha találok valamit. FRISSÍTVE: 2016.09.09 KÉRTÉTEK, HOGY AZ ÚJ KIRAKOTT TERMÉKET JELÖLJEM, EZEK UTÁN ELÉ ÍROM PIROSSAL, HOGY MI VOLT AZ ÚJ, AMIT FELRAKTAM.

Tovább
Címkék: hirek, drone, drón, Hírek

JJRC H31 - "Vízálló" fogkrémes tubus

5123400-9.jpgA gépet a Gear Best jóvoltából volt lehetőségem tesztelni (Courtesy of Gearbest), amit tulajdonképpen én "sírtam ki" náluk, bár kétségtelen tény, hogy elég sokan érdeklődtek utána. A JJRC H31 nem is lenne érdekes, hogy ha nem állítanák azt, hogy vízálló. Az angol nyelvben két, jelentésében eltérő nyelvtani szerkezet van a "vízállóságra", ugyanis van a "water proof" vagyis a vízhatlan (vízbiztos angolosan) és van a "water resistant" vagyis a vízálló (de nem vízhatlan). A kettő között igen lényeges különbség van, hiszen pl. a tengeralattjáró is vízhatlan. A gyártó szerint a JJRC H31 is egy vízhatlan szerkezet, tehát ha lenyomom a víz alá, akkor sem fog károsodni. Ez persze lehet, hogy csak kínai túlzás, de az is lehet, hogy nem, meglátjuk.

Tovább

XK X100 - "acrobatikus" csodagyerek

xk-x100.jpgNagyon régen vártam már, hogy kipróbálhassam az XK X100 kultgépet. Ez utóbbi kijelentés egy kis magyarázatra szorul: vannak olyan multirotoros gépek, amelyek valamiért egy közösségen belül "kultusz státuszra" tesznek szert, ennek eredője mindig valamilyen olyan tulajdonság, amellyel más gépek nem rendelkeznek. Ha rákerestek az interneten, a gépet megvevő emberek és a gép között jellemzően nagy a szerelem, mindenki halálra dicséri, tonnaszám lehet mod vagy FPV videókat találni a neten, egyesek Blade Nano QX 3D killernek nevezik, mások mini racernek használják és így tovább. De vajon indokolt ez a nagy hype? Tényleg ilyen jó ez a kis gép? Ha lapozol, megtudod.

Tovább
süti beállítások módosítása