Quadkopter blog

2016.máj.08.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 19. hét

sunday-funday.jpgAz asztrológusok megjósolták, hogy ezen a hétvégén jó fényszögek lesznek a racerek számára és tényleg hopp, újabb racer roham de még milyen? Különböző méret, különböző koncepció, különböző ár. Úgy látszik mindenki rákapott arra, hogy a vásárlókat tömje kész versenygépekkel, így megspórolva a hobby építgetős részét. A kérdés az, hogy lenyomják-e az igen csak kapós Eachine Falcon 250-et vagy a kistestvérét/gyerekét jelképező Eachine Falcon 180-at? Akkor lássuk "Let's get it rumble".

Tovább

Szolgálati Közlemény 2 - Be prepared to be continued

red_vs_blue_public_service_announcement.pngVan néhány bejelenti valóm, amire már érdemes volt posztot írni. Az egyik, hogy mostanában kevesebb cikk került ki, ez szándékos, nem a blog haldoklik. Egyéb jellegű kötelezettségeim miatt lassabban teszem ki a cikkeket, de ez nem azért van, mert ne lenne ötletem, vagy ne lenne elég anyag. Plusz a kiéheztetésnek van még egy olyan oldala is, hogy ezzel statisztikailag bebizonyosodott, hogy nem azért nézitek és olvassátok a blogot, mert napi szinten dobálom ki a cikkeket. Helyette inkább gyártanék minőségibb tartalmat, sem mint, hogy kommersz cikkekkel árasszam el az internetet. Azt gondolom, hogy a blogon van már elég tartalom ahhoz, hogy ha valaki unatkozik, vissza tudjon lapozni és találjon régebbi, de érdekes olvasnivalót. Szóval kérem a türelmeteket, cserébe azért, hogy magasabb színvonalú cikkeket készíthessek el, ami mondanom sem kell, több időt vesz igénybe.

Tovább

Brushless roham - a szénkefés gépek hajnala?

dawn_of_a_new_day.jpgAhogy azt már a 17. Vásár vasárnapban is említettem, illetve már predesztináltam az év elején is, hogy a brushless gépek el fogják önteni a piacot és lassan kiszorítják a szénkefés gépeket. Ha megnézzük, hogy mondjuk egy éve miket ajánlottunk megvételre a "drágább" brushed gépek közül, akkor láthatjuk, hogy ezek kezdenek kikopni a kínálatból és egyre kevesebb hozzáértő ember veszi ezeket. Na de mi ennek az oka? Mitől következett be ez a pálfordulás a piacon?

Tovább

JJRC H11 D - "Isten szeme" vagy állatorvosi ló?

h11d_1.JPGMostanában rám jár a rúd, ami a szállítási határidőket illeti. Az MJX X400 58 nap alatt jött meg, a két Banggoodos akksimat a vám tartja vissza, immár 60 napja, míg a Tiny Deales JJRC-re 28 napot kellett várnom EU raktárból. Zavart érzek az erőben, egy újabb Changot kapott el a kínai sötét oldal. A csomag a kibontáskor úgy nézett ki, mint ha egy kutya megrágta volna a sarkát, vagy legalább is John Travolta nyomta volna rajta a Jack Rabbit Slim Twist versenyen a "Never Can Tell"-t a Ponyvaregényből. A beltartalom szerencsére nem szenvedett el jelentős értékcsökkentést, vagyis a gépet teljes pompájában tekinthettem meg.

Tovább
süti beállítások módosítása