Quadkopter blog

2016.dec.11.
Írta: Jackal_ 15 komment

ISDT SC 608 töltő teszt – Kis testben hősies szív  

ecb4f50f-70c3-4b8e-ba46-b6e8a8e81375.jpgMindig is problémát jelentett, hogy megmérjem az akkumulátoraim belső ellenállását. Parázs vita szokott kialakulni, amikor ez a téma előjön, hiszen van az a tábor, aki szentül hisz abban, hogy ebből lehet következtetni az élettartamra, míg mások állítják, hogy ezt kizárólag laboratóriumi körülmények között, nagyon drága műszerekkel lehet megállapítani. Én nem foglalnék állást a kérdésben, de mindenképpen ki akartam próbálni, hogy mit tud egy 10.000 forintos töltő, amiben ez a funkció is megtalálható.

Tovább

Superlux HD 668B fejhallgató teszt - Super ár és egész jó hangminőség

18-superlux-hd668b.jpgElkezdtek elpusztulni a fejhallgatóim. Mivel nagyon szeretek zenét hallgatni, általában hármat használok, egyet a mobiltelefonomhoz, amikor reménytelen módon próbálom leküzdeni a budapesti forgalom zaját. Volt egy wireless példány, egy Jabra Move személyében. Nem szerettem igazán, ráadásul szétfoszlott pár hete és rétegesen kihullott a bele. 2 évig húzta 22.000 forintért. A mindenes fülesem egy USB portos Corsair Vengance 1500, remek hanggal, de sok más hibával és már ezen is látszik az idő vasfoga.

Tekintve, hogy egyre több videó és hanganyag készül a bloghoz, valamivel vissza is kell ezeket hallgatnom, és mivel 3 "katonámból" kettő oda veszett a harctéren, kellett az utánpótlás, ami egy 8.000 forintos Superlux HD 668B személyében valósult meg.

Tovább
Címkék: cikkek, drone, drón, Superlux

ZNTER 1.5 V AA akkumulátor teszt – Hamis-e a baba ?

new-technology-4pcs-znter-1-5v-aa-1250mah-li-polymer-li-po-rechargeable-lithium-li-ion.jpg
Nagyjából két hónappal ezelőtt untam meg az állandó elemcserélgetéseket a drón távirányítóimban. Ha csak a televízió távját nyomkodtam volna, soha nem jut eszembe átváltani elemről akkumulátorra, de mivel a fenti repülő alkalmatosság adói szabályosan zabálják az áramot, vettem néhány Sorbo márkájú, AA méretű, Lipo áramforrást, amit le is teszteltem. Már akkor is érdekelt, hogy a Znter 500 forinttal drágább termékei mennyiben térhetnek el az előzőtől. Közben azonban közel 7.000 forintig kúszott fel az ár, tehát igencsak indokolt volt a teszt.

Tovább

Devo 7e - a modolás mekkája

devo7e-3.jpg[A mai cikket Tamás írta, de az én narratívámmal lesz felvezetve (és azért néha belekontárkodtam a szövegbe is, a szerkesztő jogán). A Walkera Devo távok méltán híresek, ahogy a márka maga is. Ennek az egyik oka, hogy bizonyos távirányítói bővíthetőek különböző protokoll modulokkal. Így egy eszközről szinte minden modellt vezérelhetünk, vagyis máris megéri foglalkozni a témával.]

Tovább

Gearbest karácsonyi drón és távirányítós autó akciói

kari.PNG

FRISSÍTVE: Lealkudtam két drónt nektek:D Xiaomi és JJRC H37 elfienél a kuponkódok

Kisírtam a Gearbesttől egy listát a karácsonyi RC modell akciók kapcsán, mert már untam, hogy kézzel kellett összevadásznom mindent. Így nektek is könnyebb és nekem is, lehet szemezgetni az akciók közül. Az első oszlopban a dátumot látjátok, angol írásmód szerint, vagyis hónap/nap/év osztásban, tehát már néhány akció fut. A tapasztalatom az, hogy ezek a készletek eléggé gyorsan tudnak csökkenni, tehát aki venni akar valamit, az minél előbb tegye meg. Hamarosan jön majd a többi akció is, nemcsak RC modell témában.

Tovább

Xiaomi Power Bank 2 teszt – Hideg fémbe öntött energia

20161019171652_27466.jpgRégebben írtam a Xiaomi power bankjáról, amit egymás között csak daginak becéztünk. Ezt végül egy barátomnak ajándékoztam, amit aztán megbántam, mert azóta rengetegszer lett volna rá szükségem. A jellemzően 5.000-5.500 forinttal megegyező dollárért megvásárolható második verzió sokkal filigránabb lett, mint elődje, na de vajon erősebb is? Derítsük ki együtt.

Tovább
süti beállítások módosítása