Quadkopter blog

2016.már.13.
Írta: Jackal_ 1 komment

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 11. hét

20141227151544_6594.pngA blogot annak idején két Hubsan beharangozóval kezdtem. Persze nem én találtam fel a spanyol viaszt, már akkor is kb. fél évesnek számított az a két hír - Új Hubsan modellek Karácsonyra I és Új Hubsan modellek Karácsonyra II - és azóta megint eltelt 4 hónap. De megtört a jég, beindultak a gyártósorok és elkezdték ontani a szebbnél szebb Hubsan modelleket mindenféle felállásban. Persze a kérdés az, hogy nem késő-e a dolog? Ahogyan az e heti "Új kutyák a kennelben" cikkben is írtam, sok új modell özönlötte el a piacot és már-már brushless vagy brushless jellegű gépek is kezdenek betörni a brushed gépek közé. Ide érkezik a Hubsan jó sok modellel, meglátjuk mit villant a prémium irányba magát elterelni próbáló gyártó.

Tovább

Kamerás koptert 50000-ig reloaded - új kutyák a kennelben

pandora-versus-last-fm-features-interface-applications-compared-a1929b92f9.jpgAmikor megláttam a két gépet, már előre dörzsöltem a tenyerem, haha, na végre egyet sárba lehet döngölni, végre lesz a kategóriában egy gép, amit NEM ajánlok (még itt egyesek azt gondolnák, hogy megtömik a zsebemet pénzzel a gyártók, pedig mindenki tudja hogy Syma bérenc vagyok:D). Nos, nem így alakult, sőt, kifejezetten meglepődtem, hogy a Syma X8, MJX X101, Tarantula X6 mellett megjelent két gép, amelyik simán felveszi velük a versenyt, szinte már rá is kívántam az egyikre. Na de melyik is ez a gép?

Tovább

Nagy, kamerás multikopter projekt VIII. - Xiro Explorer

51mes02hchl_sx522_1.jpgHa valakit szépfiúnak választanék a 9 gépből, amelyet az első cikkben felsoroltam, akkor az tuti a Xiro(Zero) Explorer (Xplorer) lenne. Igen, nem őrültem meg, tényleg ennyi néven lehet rátalálni a quadkopterre, ami a lényeg, bármi is a neve, a Zerotech nevű cég gyártja. Az oldal pedig a Xirodrone.com, amelyet keresnünk kell. Amikor az első körben megnéztem a 9 versenyzőt, azt mondtam: hú de jól néz ki ez a Zero Explorer. Na de vajon jó is? A külcsín rothadó belsőt vagy szuper technikát takar? Lapozz és megtudod.

Tovább

Itt a tojás, hol a tojás - újabb Banggood játék

easter_eggs.jpg" Jön a nyuszi", hozza a piros tojást, vagy nem tudom a kínaiaknál mit tojik a panda. Viszont van új játék, ahol szépen megint meg lehet fejni a Banggoodot és arra tippelek, hogy a többi oldalon is lesz valami gyűjtögetős okosság. Ugyanis ez is szó szerint gyűjtögetős, keresős játék, tojásokra kell vadászni. amely nyilván az európai kultúrkörnek szól (legalábbis nem hallottam róla, hogy a buddhista, sintoista, taoista kultúrkörben lennének keresztény vallási ünnepek:D).  

Tovább

Szolgálati közlemény - nincs több Lipo akkumulátor Kínából?

article-2345913-1a70747a000005dc-573_634x582.jpg

Úgy néz ki, hogy a hír igaz, ugyanis az ICAO, a kanadai székhelyű Nemzetközi Polgári Légiközlekedési Szervezet döntése szerint Április-1-től tilos lesz rakományként repülőre rakni Líthium-ion akkumulátorokat. Bár a hír csak a Lion akksikat említi, gyaníthatóan ezért is nem lehet már hozzáférni pl. a Banggod Lipo készleteihez, amit itt tudtok ellenőrizni.

Tovább

Nagyméretű, kamerás multikopter projekt VII - hogyan nyírta ki az Upair Chaset és a Cheerson CX-22-t a DJI Phantom 3

nyitokep.jpgAz eddig nagy népszerűségnek örvendő (itt ezt kell mondani ugye? Persze ezt nem tudja senki megerősíteni, de pl. az autógyártók is mindig ilyeneket kamuznak:D) cikksorozat következő részét olvashatjátok, amelyet ez a csúnya DJI kinyírt. Amióta 500$-ért lehet Phantom 3-mat kapni, vége az 500 dollár körüli kompakt kamera platformok piacának. Vagy csak sokkal olcsóbban lehet kapni ilyen gépeket - XK Detect X 380 és Cheerson CX -20 - vagy el sem lehet adni mást, csak a Phantom 3-mat. Ebbe a halálcsapdába esett bele az Upair Chase és a Cheerson CX -22 is, sok másik modellel egyetemben. Nos ezt a sallert nem nagyon tudták levenni a gyártók és mint ahogy a bokszban is, a K.O. itt is véget vetett a meccsüknek.

Tovább
süti beállítások módosítása