Quadkopter blog

2016.feb.07.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 6. hét

fundaysundaystitle.pngLetelt az új év (már ahol ugye, 02.06-02.11 Kínában, jön a Majom éve), kezdenek kiszivárogni az új modellek. Sok hírt lehet hallani, pl. Wingsland Scarlet Minivet 2 lett megszellőztetve, de említhetném a Xiro Explorer 2-t (ami már tárgyelkerülő funkcióval is rendelkezni fog). Én ma nem ilyeneket hoztam nektek, de azért kicsit szakítunk a hagyományokkal. Két kínai gép és egy "projekt gép" lesz ma a vendégünk, utóbbi igen igényes köntösben.

Tovább

Csepeli repülés, Nighthawk teszt, Phantom zuhanás - Napló bejegyzés IX.

kep1.jpgRég volt már naplóbejegyzés. Ennek az oka egyébként a pocsék idő, nem lehet kimenni repülni, mert esik, hideg van, fúj a szél, ha meg nincs hideg, akkor sáros minden. Teljesen megöli az élményt a reptetés utáni, órákon át tartó pucoválás, szóval valahogy senki nem motivált. Az Emax Nighthawk érkezése azonban felkavarta az állóvizet, menni kellett próbálgatni, de nem volt akkumulátorom, ezért Marciartot magam mellé véve és az akksijait elkunyizva mentünk ki a Csepel-sziget előtti területre.

Tovább

Nagy, kamerás multikopter projekt VI-II. - Walkera QR X350

wlk-qrx350pro-rtf4-01.jpg

FRISSÍTVE: 2016.03.07: további résszel bővítve

Folytatván a cikket az előző rész után – amit itt olvashattok – felmerülhet mindenkiben a kérdés, hogy miért beszélünk még egyáltalán a gépről, miért nem lökjük szakadékba a koptert, mint a Flying 3D X8 esetében tettük (tették a felhasználói). Azért, mert ha az LVC problémán úrrá tudunk lenni, nem piszkáljuk nagyon Mission Plannerrel, akkor nem is olyan nagy a baj, illetve a 2013-mas gépekhez képest a minőség – a forrasztás és az összerakás – sokat javult, de legalább is nem rosszabb, mint mondjuk egy Cheerson CX-20 vagy egy XK Detect X380 esetében. Persze ez még mindig elég sok ha, de én közel sem érzem a helyzetet reménytelennek, ráadásul még mindig lehet kapni Európai Uniós raktárból, ami ugye automatikusan 31%+kezelési költségnyi spórolást jelent.

Most hogy nagyvonalúan túlléptünk a gép hibáin fókuszáljunk annak erősségeire.

Tovább

Újabb pont és kupongyűjtő játékok a Banggoodon és a Tiny Dealen

100-coup.gifFRISSTÍVE: 2016.02.11, új kuponok

Jön a kínai új év, ami nekik olyan mint a Karácsony nekünk, ezért elkezdték tolni a különböző oldalak az akciókat, úgy ahogy azt év végi ünnep előtt is tették. Mi is teszünk fel mindenféle kuponokat, illetve három játékot (mert ugye Valentin nap is van, szeressük egymást és a BG-t is), amit a Banggood és a Tiny Deal tett közzé, előbbivel ingyen pontot, utóbbival kuponokat és ajándékokat lehet nyerni. Hajtás után a játékokat láthatjátok, illetve a nekem fölösleges kuponokat is itt fogom megosztani, napi rendszerességgel.

Tovább

Emax Night Hawk 280 racer - szárazdokk teszt

201507021150432259.jpgMostanában kezdem teleszórni a blogot különböző képzavarokkal, ami az egyéb járművekre használt hasonlatokat illeti. Olyan értelemben mindenképpen szárazon fogunk ma "tesztelni", hogy ez egy nem egy RTF verzió, vagyis repülni out-of-the-box nem tud. A Gear Best feltalálta az ARF és az RTF mozaikszavak összemosásával a kör négyzetesítését, az ARTF-et, amiben minden van, kivéve akkumulátort, de ezt cselesen az ember dezinformálásával elkendőzték. Szerintem elég nevetséges az, hogy konkrétan meg kell kérdezni egy fórumban a supportot, hogy ugyan mi van a dobozban, csak akkor képesek azt bevallani. Egyébként kellemesen csalódtam a Gear Bestben, egyrészt nagyon gyorsan megjött a cucc, másrészt az ára több mint baráti volt, de a termékek leírásán azért még dolgozhatnának (pl. ez a Banggoodon sokkal jobb).

Tovább

Xiaomi Power Bank - Amikor győz a minőség az ár felett

powerbank10000mah_1.jpegBizonyára emlékeztek rá, hogy vettem egy noname powerbankot, aminek a kapacitását és az árát döntetlenre mentettem a Tiny Dealnél, egy kis reklamálás után. A fenti fiaskó miatt kikosaraztam őket egy időre és vettem egy Xiaomi 10.000 mAh power bankot a Banggoodról, hogy ne érjen az a vád, hogy nem adom meg a módját a töltésnek. Ha minőség kell, erre biztosan nem lesz panasz, gondoltam. Vajon igazam lett?

Tovább

Imax B6 töltő teszt - Nagy fiú a noname kicsik között

imaxb6-720x480-720x480.jpgÉletem első nem gagyi töltőjéhez megjött a vér gagyi tápegység. Gyorsan összedugtam őket, de azért óvatos duhaj vagyok, végig lapoztam a menüt és nézegettem, hogy mit is tud a termék. Itt azért már óvatosan kell okosítani, mert egy két rossz beállításnál tönkre vághatjuk az akkumulátort, az eszközt és magát a lakást is, egy finom kis akkumulátor tűzzel. Nem tudom elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy SOHA NE TÖLTSÜNK LIPO AKKUMULÁTOROKAT FELÜGYELET NÉLKÜL, ez ökölszabály, ha 10x kell még elmondani és ez egy balesetet előz meg, akkor 10x fogom. 

Tovább
süti beállítások módosítása