Quadkopter blog

2015.dec.13.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 50. hét

JJRC H26W: A JJRC nagyon termékeny gyártó mostanában, csak úgy ontja az újdonságokat, ez is azok közé tartozik. Hívhatnánk a "The mutant"-nak is, mert kinézetre, hogy is mondjam, khmm. szokni kell a szemnek, de ez legyen a legnagyobb baja. Cserébe 25.000 forintba belefért egy gyári gimbal kamerával, WIFI FPV kapcsolat, egy 720P kamera, egy 7.4V-os 1200 mAh-s akkumulátor, illetve ahogy elnéztem a propellert, a JJRC Tarantula egyes alkatrészeit is megörökölte. Ennyi pénzért tuti hogy valahol tetten érhető a bődületes spórolás, de várjuk ki a végét, a JJRC X1 is nagyot szólt, lehet hogy ez is akkorát fog.

Tovább

BREAKING - utolsó mentsvár Karácsonyig - WLtoys V686G

logo.pngHirtelen felindulásból vettem egy WLtoys V686G-t, szerda éjszaka. Németországból jön, szerintem szűken megérkezik Karácsony előtt, akkor lesz róla kimerítő teszt is. Elég jó ára van jelenleg, olyan 25.000 Ft és ezért kapunk egy brushed gépet, teljes, 5.8 GHZ-s FPV-vel, egy 720p kamerával. Miért vettem meg most és onnan, ahonnan? A szempontjaim az alábbiak voltak:

Tovább

Nagy méretű, kamerás multikopter projekt - Bevezető

dji-phantom-vision-2_1.jpg

FRISSÍTVE: 2016.05.14.

Jelenleg úgy érzem, minden kis koptert megvettem amire kíváncsi voltam. Persze lenne még vagy száz, 30.000 Ft alatti gép, amit szívesen a kezembe kaparintanék, akár csak tesztelési célból is. De az evolúciós lépéseken már túl vagyok, volt nano hexakopterem (JJRC H20), közepes méretű akrobatikus olcsó kopterem (Eeachine H8 mini), kis kamerás quadom (Hubsan X4 107 C) és nagy méretű, de kis kamerát elbíró hexakopterem (MJX X600). Azon agyaltam, mi legyen a következő lépés, hiszen valahogy ki kéne törni ebből a szénkefés világból és eljutni egy normális kamerát is vinni képes, stabilizált, sok funkcióval rendelkező repülő járműhöz. Hogyan tovább? Egy vagy két lépésben ugorjam meg a következő szintet? - tettem fel a kérdést.

Tovább

Minden amit az ESC-kről tudni kell

Ebben a posztban az ESC-k ről szó. Az ESC egy rövidítés (Electronic Speed Controller), jelentése elektromos sebességszabályzó elektronika (bár az elektromos fordulatszabályozás jobban illene rá).

Két nagy csoportba lehet sorolni őket, a Brushed (kefés motorokhoz használatos), illetve Brushless (kefe nélküli motorokhoz használatos) vezérlők. A kefés motorokhoz gyártottak sokkal egyszerűbbek, akár egy tranzisztor is elég a vezérléshez, olcsó multikoptereknél szeretik alkalmazni, mert akkor egy kis nyákon (nyomtatott áramkör) is elfér az egész. 

Tovább

Kamerás koptert 50000–ig - második rész

hungary_50000_korona_r.jpgFolytatva onnan, ahol abba hagytuk az előző részben, vegyünk górcső alá egy igen érdekes szereplőt, ez pedig a JJRC X1, amely egy vadonat új modell a JJRC kínálatában. Ami érdekes, hogy a JJRC gyár jelenleg a legaktívabb a kopter piacon, csak úgy ontja magából a különböző gépeket - JJRC H11C, H11D, JJRC X1, JJRC H12 , JJRC 26D stb. -, szóval van miből szemezgetni.

A JJRC X1 azért nagyon érdekes, mert alapból brushless, vagyis szénkefe nélküli motorokkal szerelik. Ez egyben azt is jelenti, hogy erősebb, mint a hasonló méretű kopterek, tartósabb és valószínűleg nagyobb súlyt is képes lesz emelni, ami most nekünk kiemelten fontos, hiszen szeretnénk rászerelni az aljára ezt-azt. Nézzük meg alant, hogy pontosan miről is van szó. Az egyszerűség kedvéért idevágtam az első cikkben szereplő táblázatot, a pirossal jelölt rész az érdekes.

Tovább

F330 Cleanflight, Cheerson CX-20, MJX X600 találkozó, váztörés és fára mászás - Napló bejegyzés VI.

p1260830.JPGA szombati repülési szeánsz sok érdekes és vicces jelenetet tartalmazott. Helyszín ismét a Hajógyári sziget, de most egy még nagyobb és kutyákkal még inkább terhelt helyszínt választottunk, a sziget hátsó felében. A repertoár a szokásos, 2 db Hubsan X4, 1 db Eeachine H8 mini, 1 db F330 vázas épített drón cleanflight szoftverrel, 1 db MJX X600 és egy 1 Cheerson CX-20 gyári BigflyShark  vezérlővel és egy valagnyi akkumulátor.

Tovább
süti beállítások módosítása