Quadkopter blog

2016.júl.03.
Írta: Jackal_ Szólj hozzá!

Vásár vasárnap - érdekes új termékek a netről - 25-26. hét

fb-sunday-and-website.jpgSikerült megint egy hetet elsunnyantani, de ennek az oka az, hogy sok videó vár megvágásra és úgy ítéltem meg, hogy ha egy héttel eltolom a VV-t, abból olyan nagy kára senkinek nem származik. Cserébe viszont felkerültek a videók az XK Detecthez, így mindenki láthatja milyen egy stabilizált kép, hogyan mozog egy gimbal vagy hogy nagyjából mit kell elfogadható repülési tulajdonságnak tekintenünk egy kamera platform esetében. Azonban az újdonságokról sem szabad elfeledkezni, hoztam is néhány érdekes gépet, egy új Walkerát, egy Diatone X vázú gépet és a világ legidiótább nevű drónját.

Tovább

RAKTÁRSÖPRÉSI AKCIÓK - VEGYÉTEK AMÍG VAN

akcio-slider.jpgItt a nyár közepe, a raktársöprés ideje. A nagy kínai cégek ilyenkor megpróbálnak mindenen gyorsan túladni, hogy helyet csináljanak az ősz elején beömlő új áruknak. Ez ilyenkor durva akciókat jelent, ebből szemezgettem néhányat, mindenképpen érdemes ezekre rámenni, mert a tavalyi ár feléért lehet elhozni a cuccokat (én is így horgásztam be az XK Detect X380-C gépemet, az ár feléért. Ebből kiválogattam nektek néhányat, illetve segítek, hogy hogyan lehet ezeket érvényesíteni.

Tovább

XK Detect X 380-C teszt - Ennyiért nincsen jobb

201506251518422704_1.jpg

FRISSÍTVE: 2016.07.04.: Új videókat tettem a cikkbe

Ha valamelyik kedves olvasóm emlészik arra a cikksorozatra, amit úgy hívtak "Nagy, kamerás multikopter projekt", aminek volt vagy 8 része és azt ígértem, a végén veszek is valamit. Megvan? Nincs? Tudom, régen volt, de ez volt az: III. rész, itt regéltem az XK Detectről, különösen a C variánsról, hogy hű, meg ha, gimbal, kamera, meg mi egyéb, csak akkor még 140 darab Mátyás királyt kellett érte adni a neten. Ebből is látszik, hogy pénz beszél, ugyanis ezek a Mátyások szétszéledtek és két hete már csak 72-t kellett virtuálisan a Hobby Kingnek ajándékozni, hogy megkapjuk a fullos csomagot. Én ezt megtettem és azóta boldog tulajdonosa vagyok egy XK Detect X380-C-nek, ennek örömére ki is mentünk tesztelni egy kicsit.

Tovább

Eachine Falcon 250 teszt - Az ördög jobb és bal keze

www.jpgHa emlékeztek még a kb. 4-5 hónappal ezelőtt írt "Kell egy Nighthawk pótlék" cikkemre, akkor azt is láthatjátok, hogy nagyot változott azóta a világ. A Nighthawk pótlék egy Eachine Falcon 250-es lett, sőt úgy kéne fogalmaznom, hogy az Eachine pótlék lett a Nighthawk. És ebben a pillanatban realizálódott bennem, hogy a Lévai Nagylexikon sorozatot is megszégyenítő hosszúságban tudnám szidni és dicsérni az Eachine Falcon 250-et, amely a blogomat olvasók tömeges szomjan halását eredményezné. Tehát röviden, angolos eleganciával, a Too Long Didn't Read (TL;DR): Az Eachine Falcon 250 egy inverz Nighthawk, előbbiből az RTF verziót, utóbbiból az ARF verziót kell venni. Akit pedig az is érdekel, miért, az nyomja meg a tovább gombot.

Tovább

Update XYZ - munkálkodás a háttérben

google-panda-update-featured.jpgEz egy ápdét, nem a Norbié, hanem az enyém (már pedig én nem Norbi vagyok). A számát nem tudom, ezért beírtam hogy XYZ, de majd egy blogpost troll beírja, hogy hányadik, ha akarja. Bizonyára észrevettétek, hogy kb. egy hete (igazából csak 5 napja) nem volt cikk. Minden rendben, nincs semmi para, csak nem volt időm leblogolni az eredményeket, amiket bizonyos dolgok tesztelése közben kaptam. Ez egyben azt is jelenti, hogy lázas munka folyik a háttérben, csak éppen a napok hossza még mindig 24 óra, szóval megint ez a szűk keresztmetszet. Cserébe viszont lesz egy csomó újdonság, amin dolgozom, ami jó nektek, jó nekem, a gépeknek viszont nem, mert menet közben elfáradnak, de legkésőbb akkor, amikor az anyaföld és a kínai műanyag közötti mozgásenergia különbség 0 idő alatt az egyikről a másikra átadódik. Sok olyan kérdésre választ fogtok kapni, ami sűrűn felmerül az elmúlt bő fél év során. Ezek között nincs ott, hogy mi az élet értelme, de szerencsére tudjuk, hogy 42, a többire meg választ kaptok a tovább fül megnyomásával.

Tovább
süti beállítások módosítása